Sijil Layak Berteman (2020)

Sijil Layak Berteman dia mungkin ikhlas untuk dua minit yang pertama dan tidak pada minit yang ketiga IYana tahu dia hanya berangan angan kononnya itulah lelaki yang akan jadi suaminya Sedangkan Hadiff pandang Yana sebel
  • Title: Sijil Layak Berteman
  • Author: Iman Xara
  • ISBN: 9789670508
  • Page: 130
  • Format: None
  • Sijil Layak Berteman
    dia mungkin ikhlas untuk dua minit yang pertama dan tidak pada minit yang ketiga.IYana tahu dia hanya berangan angan kononnya itulah lelaki yang akan jadi suaminya Sedangkan, Hadiff pandang Yana sebelah mata pun tidak Kalau hati itu bentuknya tirus di bawah, di sudut paling tirus itu pun Hadiff tak pernah lukiskan nama Yana Hadiff seperti air tasik yang tidak berkocadia mungkin ikhlas untuk dua minit yang pertama dan tidak pada minit yang ketiga.IYana tahu dia hanya berangan angan kononnya itulah lelaki yang akan jadi suaminya Sedangkan, Hadiff pandang Yana sebelah mata pun tidak Kalau hati itu bentuknya tirus di bawah, di sudut paling tirus itu pun Hadiff tak pernah lukiskan nama Yana Hadiff seperti air tasik yang tidak berkocak, tidak pernah menunjukkan rasa apa pun kepadanya.II Nak tunggu apa lagi, Hadiff Nak tunggu ayam jantan bertelur ke baru nak buat keputusan Aku takut nanti sampai masa kau dah bersedia nak bersuara, cik adik manis kau tu dah kena pinang dengan orang lain Adakah benar dia yang masih teragak agak Padahal dia boleh memulakan langkah itu.IIISetahun kemudianSeperti janjinya dengan abahnya, kini masanya telah tiba untuk Yana akur menerima lelaki pilihan keluarga Patutkah dia menolak hasrat keluarganya itu untuk dia penuhi impian hatinya sejak sekian lama dia mungkin ikhlas untuk dua minit yang pertama dan tidak pada minit yang ketiga.Gejolak rasa wanita sangat unik pada pena IMAN XARA Kali ini kisah yang sangat dekat dengan kita diolah dengan gaya santai dan mengusik hati dalam Sijil Layak Berteman.
    • [E-Book] Ã Sijil Layak Berteman | By ☆ Iman Xara
      130 Iman Xara
    • thumbnail Title: [E-Book] Ã Sijil Layak Berteman | By ☆ Iman Xara
      Posted by:Iman Xara
      Published :2020-01-22T12:45:21+00:00

    One Reply to “Sijil Layak Berteman”

    1. Ceritanya tentang Yana yang meminta tempoh setahun untuk mencari teman hidup Yana mahu pilih sendiri daripada terima calon pilihan keluarga.Hadiff Dia masih sendiri Keluarganya sudah punya calon untuk dirinya Tetapi dia menolak Alasan, dia belum bersedia hendak memberi komitmen.Maka, keduanya bertemu Yana jatuh cinta pandang pertama dengan Hadiff Tetapi berlainan pula dengan Hadiff Bagi dia, Yana sekadar kakak angkat kepada adiknya, Suria.Dapatkah Yana mencuri perhatian Hadiff untuk dijadikan te [...]

    2. Alhamdulillah, selesai sudah pembacaannya BEST BEST BEST Kisah dari salah satu sisi kehidupan masyarakat tentang anak2 yg belum bertemu jodoh Ya, kali ini Kak Iman garapkan dengan bahasa yg santai tp penuh tertib Kak Iman cuba menyelami apa yang terbuku didasar hati pada wanita yg masih belum berkahwin.Bukan mudah Banyak hati yang perlu dijaga Bukan sekadar hati sendiri, mak ayah, adik beradik, saudara mara malah masyarakat sekeliling yg lbh byk menghukum sblm menyelami duduk perkara sebenar.Yan [...]

    3. yes done this book cerita nie betapa sukar untuk membuat pilihan1 pilihan orang tua1 lagi pilihan hati sendiriyg mana harus dipilih pilihan org tua sah2 yg bagus takkan la mak ngan abah nak pilihkan org yg x baikpilihan hati pun bagus jugak cumarmmm susah jugak nak buat pilihan kan.an yana tersepit tapi yana dan pilihan hati mempunyai rasa yg sama cuma tak diluahkan dan menimbulkan curiga susah juga Yana nak dapat SIJIL LAYAK BERTEMAN nie hehhehehtahniah to writer sbb sampai ke akhir cerita tert [...]

    4. SimpleMalas nak baca part meleret2 tu macam antara Yana dgn Dina teman bergosip aje pon.Part dalam family Yana masa discuss pasal kawin2 niJust baca part bila Yana bertemu dengan Hadiff tapi tak banyak pon dalam novel niMacam tiba2 je Hadif jatuh suka dkt Yana lepas tu cari jalan nk confess dkt Yana Lembap la Hadif niDah ada orang suka Yana plak buat susah hati kelam kabut nak pikir nak terima ke tak Tengok2 dah ending part diowang dah kawenTau la kan sape yang tido berdengkur macam serombong ka [...]

    5. Sijil layak berteman tajuk yg memikat ada isu dibawa dan isi dikongsi kisah yg biasa terjadi dlm kehidupan kita bila umur makin bertambah hati jd risaujiwa kacauditambah dgn suara2 prihatin org sekeliling sungguh meresahkan SLB tdk berkonflik berat bahasa juga santai dan mudah faham tiada sedih berlebihan tp ttp hadir rasa terharu bengang juga la bila kena part lurus Hadif Keseluruhan Satu pengkisahan yg menariklebih kpd berkongsi Ilmu bila soal jodoh selalu digemburkan.buku ni kena baca dr awal [...]

    6. Sampai ke sudah KakChik macam tak dapat agak siapa pilihan Yana tapi mungkin lepas baca epilog tu KakChik agak lelaki tu pilihan hati yang Yana suka.

    7. Yana tooooooooot Sib baik ada petunjuk tentang tobi at si hero di akhir cerita, ngeeeeeeeSweet story line

    8. Fun to read but sebenar dia kahwin ngan Hadiff kan seriously sejak dua menjak nie otak slow sikit nak faham benda siapa eh suami dia

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *